Beleving

Pleisterplaats

Een pleisterplaats is gerealiseerd met uitzicht op de varkensweide en de bloemenpluktuin. Gehele jaar geopend, geen bediening.

Bloemenpluktuin

Zelfbediening. Van juli tot en met oktober kunnen bloemen in de pluktuin bij de pleisterplaats geplukt worden. Contante betaling kan in de spaarpot of brievenbus gedeponeerd worden.

Educatie

Schoolklassen zijn op afspraak welkom, het educatieve programma wordt vooraf in overleg gemaakt.
De afstand van veel kinderen tot de natuur en voedsel(productie) is groter dan van vorige generaties. Getracht wordt deze kloof iets kleiner te maken.

Oogstfeest

Eén keer per jaar op een zondagmiddag in oktober wordt een oogstfeest gehouden. De dag dat aandeelhouders voor thuis gratis fruit in de boomgaard en bloemen mogen plukken. De bramley seadling is bijvoorbeeld zeer geschikt voor appeltaart, maar er zijn ook handappels zoals de ananasreinette en (stoof-) peren. En uiteraard mogen genodigden, waaronder aandeelhouders, vrienden en familie meenemen om te genieten van het buitenleven en de proeverij van lekkernijen. 

Ook zijn er meerdere collega’s, die zelf streekproducten maken, om er een mini- streekmarkt van te maken met:

•                 verrassende culinaire specialiteiten.

•                 zoetigheden als taart en cake en met koffie, thee en fruitsappen.

•                 kaas (van koe en geit) en andere streekproducten.

•                 verschillende smaken bier.

•                 bijenproducten als honing, waskaarsen en ook met pompoenen.

•                 Pavoncella (Limoncello).

•                 En we staan er ook met onze zelfgemaakte schapenkaas.

En om 15, om 16 uur en om 17 uur zal een rondleiding met uitleg verzorgd worden over het melken en kaas maken. En om 16.30 uur brengen we samen met de liefhebbers de schapen naar de wei. 

U kunt bij iedereen iets gratis proeven. Dat wordt smikkelen! En uiteraard kunt u producten van de aanbieders kopen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om lopend of met de fiets te komen, dan kan er geparkeerd worden in onze wei. Het hek staat open.

Workshops

Vanaf najaar 2020 willen we workshops gaan geven, die we nog ontwikkelen. Hierbij wordt gedacht aan vitaliteitstrainingen, gezonde voeding, kaas maken, schapen houden, honing verwerking, kaarsen van bijenwas maken en bloemenolie maken.

Kaasmaken

Kaas is duizenden jaren geleden ontstaan, toen melk in een lebmaag werd bewaard en het stremsel in de lebmaag zorgde voor dikke melk. Kaas kan pas gemaakt worden als een dier eerst een kalfje of een lammetje heeft gekregen en melk gaat geven. Van de melk maken we kaas. Na ongeveer een maand is er sprake van jonge kaas, na verdere rijping krijg je jongbelegen, belegen, extra belegen en oude kaas.
Het restproduct wei bij het kaasmaken wordt gevoerd aan onze scharrelvarkens.

Bierbrouwen

Najaar 2020 gaan we starten met het brouwen van ambachtelijk bier. Hop verbouwen we zelf.
Het restproduct bierbostel wordt aan de schapen gevoerd.

Volg ons op social media: